طراحی سایت چیست؟راهنمای جامع برای طراحی سایت در سال 2021
طراحی سایت چیست؟
طراحی وب فرآیند برنامه ریزی، مفهوم سازی و ترتیب محتوا به صورت آنلاین است. امروزه طراحی یک وبسایت شامل عملکرد کلی آن میشود. طراحی وب شامل برنامههای وب، اپلیکیشنهای موبایل و طراحی رابط کاربری میباشد.
آیا میدانستید که طراحی وب میتواند تاثیر زیادی بر عملکرد شما در موتورهای جستجو داشته باشد؟ با کمک نکاتی که در این مقاله آورده شده میتوانید وب سایتی طراحی کنید که نه تنها ظاهر خوبی دارد بلکه عملکرد خوبی نیز دارد و در جست و جو رتبه بالایی بدست میآورد.
در این مقاله به موارد زیر میپردازیم:
1.پیدا کردن ایده و الهام
2.انتخاب یک ابزار مناسب برای طراحی سایت
3.عناصر طراحی سایت
4.انواع طراحی سایت: تطبیقی و واکنشگرا(ریسپانسیو)
1.پیدا کردن ایده و الهام
هر طراح بعد از یاد گرفتن مهارتهای اولیه، باید طرحهای متفاوت را بررسی کند و از آنها ایده بگیرد. با کمک طرحهای زیبا و الهام گرفتن از آنها میتوان طرح جدیدی خلق کرد. در ادامه برخی از بهترین سایتها معرفی شده اند که به شما کمک میکند تا خلاقیت خود را به تصویر بکشید:
1.Behance
2.Pinterest
3.Awwwards
4.Web design inspiration
5.Site inspire
2.انتخاب یک ابزار مناسب برای طراحی سایت
دو روش برای طراحی یک وب سایت وجود دارد: 1.استفاده از یک برنامه دسکتاپ یا استفاده از سازنده وب سایت(سایت سازها). با توجه به بودجه و نوع سایتی که قصد طراحی آن را دارید میتوانید از هر کدام از اینها استفاده کنید.
برنامههای دسکتاپ
برای طراحی وب سایت با برنامههای دسکتاپ باید طراحان، طرح قالب خود را ایجاد کرده و سپس آن را برای توسعه دهنگان وب سایت ها ارسال کنند تا مشکلات آن رفع و آیتمهای کاربردی برای دیزاین سایت بر روی طرح مورد نظر اجرا شود.
برای طراحی قالب سایت معمولا از برنامههای فتوشاپ و Sketch استفاده میشود. این روش برای سایتهای بزرگ و با قابلیتهای زیاد کاربرد دارد اما این شیوه طراحی زمان و هزینه بالایی را میطلبد زیرا نیازمند تیمیقدرتمند با قابلیتهای گوناگونی میباشد.
سازنده وب سایت(سایت سازها)
امروزه سایت سازهای زیادی در بازار وجود دارند که طیف وسیعی از امکانات و خدمات را ارائه میدهند. Wix، Squarespace، Webflow و PageCloud، تنها چند نمونه از سازندگان وب سایت محبوب هستند که از نظر قابلیتهای طراحی، گزینههای قالب، قیمت متفاوت هستند. حتما نمونههای رایگان را آزمایش کنید و سپس تعیین کنید که کدام پلتفرم با نیازهای وب سایت شما مطابقت دارد. قبل از شروع ساخت یک وب سایت، نیازهای وبسایت خود را مشخص کنید: آیا یک گالری عکس ایجاد میکنید؟ هر چند وقت یک بار سایت خود را به روز میکنید؟ آیا به فرم تماس نیاز دارید؟ سازنده وبسایتی را انتخاب کنید که بتواند بیشترین فایده را برای شما داشته باشد.
3.عناصر طراحی سایت
هنگام طراحی یک وبسایت، مهم است که ظاهر و عملکرد سایت را در نظر بگیرید. ادغام این عناصر قابلیت استفاده و عملکرد کلی سایت را به حداکثر میرساند. قابلیت استفاده سایت شما شامل عناصری مانند رابط کاربری آسان، استفاده مناسب از گرافیک و تصاویر، متن خوانا و رنگ بندی مناسب است. عملکرد سایت به سرعت، رتبه بندی، قابلیت جستجو و توانایی جذب مخاطب اشاره دارد.
عناصر بصری
عاملی که باعث میشود کاربران برای ادامه جست و جو در صفحات سایت انگیزه پیدا کنند، ظاهر وبسایت است. قالب سایت، چیدمان عناصر، عکس ها و طرحهای گرافیکی سایت و حتی اندازه فونت متن و نحوه نگارش مقالات نیز بر روی جذب کاربران تاثیر گذار است.
عناصر عملکردی
هنگام طراحی وبسایت باید این عناصر کاربردی را در نظر بگیرید. وبسایتی که عملکرد خوبی دارد در رتبه بندی موتورهای جست وجو و ارائه بهترین کارایی اهمیت زیادی دارد. چند نمونه از عناصر عملکردی به شرح زیر است:
1.سرچ کردن موضوعات در موتورهای جست وجو
2.تعاملات کاربران
3.استفاده از انیمیشن و هنر انیمیشن سازی
4.داشتن سرعت بالا در بارگذاری صفحات سایت
5.ساختار کلی و بهینه سازی سایت
4.انواع طراحی سایت: تطبیقی و واکنشگرا(ریسپانسیو)
تفاوت بین طراحی سایت به روش تطبیقی و واکنشگرا چیست؟ آیا میتوان به داشتن یک طراحی سایت مناسب تجربه کاربری خود را بهبود بخشید؟ در این قسمت قصد داریم به این موضوع بپردازیم. فکر میکنید کدام یک مناسب تر است، طراحی سایت تطبیقی یا واکنشگرا؟ کدام یک بهتر میتواند نیاز کاربران را برطرف کند؟
طراحی سایت واکنشگرا(ریسپانسیو)
در مدل طراحی سایت واکنشگرا تنها از یک طرح استفاده میشود تا بهترین تنظیمات را برای نمایش وبسایت در دستگاههای دسکتاپ، لپ تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند فراهم کند. از نظر فنی، وبسایتهای ریسپانسیو از Queryهای رسانه ای برای هدف قرار دادن نقاط شکستن تصاویر، مقیاس بندی متن و تنظیم طرح استفاده میکنند تا سایت بتواند در هر صفحه نمایشی متناسب باشد. این کار را میتوان با HTML و CSS یا HTML5 و CSS3 انجام داد.
طراحی سایت تطبیقی
طراحی تطبیقی، طرح بندی ثابت و مختلفی را ایجاد میکند که با اندازه صفحه نمایش خاص سازگاری دارد. به طور خلاصه برخلاف یک صفحه استاتیک که در همه دستگاه ها یکسان به نظر میرسد، شما باید چند نسخه از یک صفحه وب را متناسب با دستگاه شخصی خود داشته باشید. در یک تعریف فنی تر، وبسایتهای ساخته شده با طراحی تطبیقی شامل کویریهای رسانه CSS طراحی تعاملی میباشد اما آنها بر اساس قابلیتهای دستگاه پیشرفتهای مبتنی بر جاوا اسکریپت را اضافه میکنند تا نشانههای HTML سایت تغییر کند.
نکته پایانی
امیدواریم این مقاله به شما در درک بهتر نکات ضروری در طراحی وب کمک کرده باشد. اجازه دهید در پایان نگاهی به برخی نکات کلیدی در طراحی وبسایت داشته باشیم:
1.کاربر اهمیت زیادی دارد: تجربه کاربری باید در الویت طراحی شما باشد. زیرا در نهایت کاربران مشخص میکنند که آیا وبسایت شما ارزش بازدید دارد یا خیر.
2.بهترین سازنده وبسایت را انتخاب کنید: از خود بپرسید که وظایف اصلی وبسایت شما چیست و سازنده وبسایتی را انتخاب کنید که اطمینان حاصل کند این نیازها را برآورده میشوند.
3.متعادل کردن عناصر بصری: حفظ تعادل بین متن، گرافیک، چند رسانه ای و طرح رنگی خود برای جلوگیری از تحریک بیش از حد وبسایت که از پیامهایی که میخواهید منتقل کنید، بسیار مهم است.